A víz feladata

A víz feladata

Az idők kezdete óta a vizet vagy dicsérik, hogy jó egészséget ad, vagy ráfogják, hogy az ember miatta betegszik meg. Mi már tudjuk, hogy mi a víz valódi szerepe az emberi testben: oldószer és a tápanyagok és salakanyagok szállítója az egész testben, hőmérsékletszabályozó, a csontok és más szövetek olajozója és testünk biokémiai reakcióinak résztvevője. Ezeket a funkciókat a vízben lévő H2O látja el és nem az oldott anyagok, szuszpendált ásványi anyagok és egyéb alkotóelemek.

(Részlet: A WQA Tudományos Tanácsadó Bizottsága által kiadott jelentésből /1992-1993/)

A víz feladata-kép01

A víz feladata-ké02 A víz feladata-kép03 A víz feladata-kép04

A víz feladatai az emberi szervezetben

Így tehát nem mindegy, hogy mit iszunk meg.

Számos ország, sőt az egyik legnagyobb világszervezet is meghatározta az ivóvíz fogalmát: a biztonságos ivóvíz az a víz, mely egy életen át fogyasztva sem jelent veszélyt az egészségre. A jó minőségű víz színtelen, szagtalan, nem tartalmaz az egészségre káros anyagokat.

Mikor igyunk vizet?

A legjobb idő víz bevitelére az étkezések között, étkezés előtt negyed - félórával és evés után két órával. Étkezéshez csak keveset igyunk, mert a víz felhígítja az emésztőnedveket és így lelassítja az emésztési folyamatokat.

A víz feladata-kép05 A víz feladata-kép06 A víz feladata-kép07 A víz feladata-kép08

Mennyi vizet igyunk?

A szükséges folyadékmennyiség függ az egyéni testsúlytól (pl. 70 kg testsúly esetén 70 x 30 ml = 2.100 ml azaz 2.1 l vízre van szükség!)

Milyen vizet igyunk, és milyen vizet használjunk ételeink italaink elkészítéséhez?

A szervezetünk számára a legjobb az ásványokban szegény természetes, esővíz, patakvíz, felszíni víz, szénsavmentes forrásvíz (a forrásvizeket nem kell fúrással felhozni, maguktól törnek fel!) lenne. A felsorolásból látjuk, hogy a Teremtő, ezen vizeket tette elérhetővé az élővilág számára.

Minél kevesebb oldott anyagot tartalmaz egy víz, annál nagyobb a tisztítóereje. Sajnos mára már valóban tiszta vizet nem találhatunk Európában. A viszonylag elfogadható vizeket (bár biztosra nem mehetünk) pedig 400-500 Ft/liter feletti áron árulják. 

„Akinek csak városi víz áll a rendelkezésére, ajánlott egy víztisztító beszerzése.

Tipp: Tesztelje a klórt otthoni ivóvizében! Vegyen elő egy nagyobb vizes poharat.Töltse tele gyorsan vezetékes vízzel.

Azonnal szagoljon bele a pohárba. Ha a klór szagát érzi, megállapíthatja mennyire klóros az ivóvize.

Készítette: OpenCart Magyarország
Tiszta Csapvíz Webáruház © 2024