Vélemények a vízről

Tipp: Tesztelje a klórt otthoni ivóvizében! Vegyen elő egy nagyobb vizes poharat.Töltse tele gyorsan vezetékes vízzel.

Azonnal szagoljon bele a pohárba. Ha a klór szagát érzi, megállapíthatja mennyire klóros az ivóvize.

Vélemények a vízről

A testünkben felhalmozott mérgek, szervetlen vegyi és ásványi anyagok mennyisége arányos a várható élettartamunkkal!

MSZ12749 szabvány:

„- Kiváló víz: szennyező anyagoktól mentes, tiszta természetes állapotú víz. Az oldott anyag és a tápanyagterhelés csekély, szennyvízbaktérium nincs, ellenben az oxigéntelítettség közel teljes.”
Vélemények a vízről-kép01 Vélemények a vízről-kép02 Vélemények a vízről-kép03 Vélemények a vízről-kép04

WQA (Vízminőségi Egyesülés) álláspontja:

 
Vélemények a vízről-kép05
„Ősidőktől fogva a vizet egészségesnek tartották, de a betegségek forrásának is. Ma már tudjuk, hogy az emberi szervezetben a víz feladata a sejtek közti anyagcsere megvalósítása (oldószer és a salakanyagok elszállítója), a testhőmérséklet szabályozása és részt vesz a szervezetben végbemenő biokémiai folyamatokban. A víz / H2O / teszi lehetővé ezeket a folyamatokat és nem az oldott anyagok, szuszpendált ásványi anyagok és egyéb alkotóelemek. Az alacsony TDS tartalmú víz (1-100 mg/l) fogyasztása teljesen biztonságos, ellentétben a bizonytalan oldott anyag tartalmú vizekkel.”

(Megjegyzés: A fordított ozmózis technológia elterjedésének köszönhetően az USA-ban több millió ember él hosszú idő óta olyan városban, ahol alacsony TDS tartalmú ivóvizet fogyasztanak. Ezek a városok pl.: Boston (64 mg/l), Portland (23 mg/l), Baltimore (89 mg/l), San Francisco (27-154 mg/l), Seattle (34-47 mg/l).

Harvey Diamond (Testkontroll):

„Az anyagcseréhez elengedhetetlen az ásványi anyagok jelenléte, de a szervezet az ásványokat csak szerves formájukban tudja hasznosítani. A szervezetbe juttatott, de fel nem használt ásványi anyag a különböző testszövetekbe, szervekbe, izületekbe, csontokba, a keringési rendszerbe lerakódik, s e lerakódások idővel betegséget okoznak, sőt, életveszélyessé is válnak. Vesekő, epekő, az agy meszesedése, érelmeszesedés, szívbaj lehet a vége. A csapvízben lévő klór a szervezeten belül hajlamos reakcióba lépni a zsírokkal (elsősorban állati eredetű zsírokkal: ami bizony bőven akad a szokásos étrendben), s együtt egy kenőcsös állagú anyagot alkotnak. Ez a ragacs aztán letapad a vivőerek belső oldalára és ott meszesedést, arterioszklerózist okoz, aminek a vége a manapság leggyilkosabb kór, a szívroham. Tehát már csak a klórozás szokása elegendő ok lenne arra, hogy az ember kizárólag ozmózis vizet fogyasszon, illetve abból készítse ételeit, italait.”

Ásványok:

Dr. Charles Mayo, a világszerte ismert Mayo Klinika orvosa

"Az egyedüli ásványi anyagok, melyeket a testünk hasznosítani tud: a szerves ásványi anyagok. Minden más típusú ásványi anyag idegen elem a szervezet számára, amelytől meg kell szabadulnia.”
"Testünk ásványi agyag szükségletét leginkább az ételek biztosítják, nem az ivóvíz. Az emberi szervezet számára szükséges ásványi anyagokból elenyészően kevés mennyiséget tartalmaz a víz az élelmiszerekhez képest. Ha valakinek az étrendje változatos, még ha nem is kiegyensúlyozott, akkor sem fog nyomelem-hiányban szenvedni." American Medical Journal (Amerikai Orvosi Folyóirat). Megjegyzés: 10 dkg sajt tartalmaz annyi szerves kötésben lévő (tehát az emberi szervezet által hasznosítható) kalciumot, mint 12 liter ásványvíz. Az ásványvízben lévő kalcium szervetlen kötésben van!

Dr. Henry A. Schroeder, Dartmouth Medical School (Dartmouth Orvosi Szakiskola)

"A béltraktusban lévő mérgek okozta betegségekért szinte mindig a víz (az oldott, szervetlen, vegyi és ásványi anyagok jelenléte) a felelős. Ezek a szilárd részecskék a bélfalakról bejutnak a nyirokrendszerbe, ahonnan minden a vérbe kerül, és az ereken keresztül végül eljut a szervezet minden részébe. Ez okozza az emberek betegségeinek nagy részét."
Vélemények a vízről-kép06 Vélemények a vízről-kép07 Vélemények a vízről-kép08 Vélemények a vízről-kép09 Vélemények a vízről-kép10

Sejtközi állományunk:

A szervezetünkben lévő kb. 13 milliárd sejt, úgymond „vízbe ágyazva” dolgozik. A tulajdonképpeni anyagcsere a sejtekben zajlik le, amelynek során sejtjeink megváltoztatják, leépítik vagy újra összeállítják a sejtekbe került anyagokat. A sejtek, a nyirokszövet és a vérerek között létezik egy vízben gazdag - a kutatók által igen elhanyagolt - sejtközi állomány. A sejtközi állományt kötőszövet tölti ki, amelyben ideg-, kötőszöveti rostok finom szövevényét találjuk. A rostok rácsszerkezetet képeznek, és ezen a szitaszerű, cukrokból és fehérjékből álló rácsszerkezeten kell átküzdenie magát minden olyan anyagnak, ami vérereinkből a sejtjeinkbe szeretne behatolni. A sejtjeinkbe be nem engedett anyagok, ebben a sejtközi állományban rakódnak le, illetve tárolódnak.

A sejtközi állományunk tehát nagyon hasonló funkciót tölt be, mint a vesénk. Úgy is megfogalmazhatjuk, hogy a sejtközi állományunk szervezetünk szemétládája. Nemcsak az anyagcsere végtermékeit tároljuk itt, hanem mindazokat a nehézfémeket vagy mérgeket is, amelyek az általunk elfogyasztott vízből kerültek szervezetünkbe. A lerakódások és elzsírosodás hatására a kötőszöveti járatok egyre szűkebbek lesznek, ami megnehezíti és lelassítja a vérben hordozott anyagok sejtjeinkbe történő bejutását. A beszűküléssel párhuzamosan megnő a vérnyomásunk és egyre kevesebb életfontosságú anyag tud a sejtjeinkbe bejutni. Ez a következmény rendkívül hátrányos a szervezetünkre nézve.

Dr. Allen E. Banik: The Choice is Clear (A választás világos)

"A szervetlen ásványi anyagok — továbbá a káros koleszterin és a só — leginkább az agy (75%-a víz) vékony ütőereit és más véredényeit támadják. Az ütőerek rugalmatlanná válása, az erek elmeszesedése attól a naptól kezdődik, amikor a vízből először kerülnek szervetlen vegyi és ásványi anyagok a testünkbe."

Dr. John Yiamoyuiannis: Fluoride — The Aging Factor (Fluorid: Az öregítő tényező)

"Hadd jelentsem ki ismét nyomatékosan, hogy véleményem szerint az ízületi gyulladás illetve a köszvény okozója a kemény víz, amely mindenféle szervetlen ásványi anyagot tartalmaz, valamint a kiegyensúlyozatlan étkezés, melyek következtében savas kristályok rakódnak le a mozgatható ízületekben, továbbá a testmozgás hiánya."

Kísérletek:

Kutya kísérlet

 
Vélemények a vízről-kép11
Azonos edénybe, azonos mennyiségű és hőmérsékletű csapvizet. illetve ozmózis vizet adunk a kutyusnak. A csapvízbe belefújtat, az ozmózis vizet nagy hévvel megissza.

Tea kísérlet

 
Vélemények a vízről-kép12
Azonos hőmérsékletű és mennyiségű csap, illetve ozmózisvízbe, azonos tea filtert lógatunk. Az ozmózisvízben lényegesen jobban oldódik a tea, így szebb, intenzívebb színű lesz, és az íze is lényegesen aromásabb. A szennyezett csapvízből készített ételek, italok lényegesen hamarább megromlanak!

Cukor és só kísérlet

 
Vélemények a vízről-kép13
Azonos hőmérsékletű, és mennyiségű csap, illetve ozmózisvízbe, azonos mennyiségű cukrot oldunk fel. Az ozmózisvíz finom cukor ízű lesz, míg a csapvízben alig érezzük a cukor édes ízét. Sóval is hasonló az eredmény! Tehát lényegesen kevesebb cukrot, illetve sót kell használnunk az ozmózisviz fogyasztásakor!

Limonádé kísérlet

 
Vélemények a vízről-kép14
(A cukorkísérlet folytatása): A kóstolások után az azonos mennyiségű cukrozott vizekbe, azonos mennyiségű citromot csepegtetünk, és megkóstoljuk. Az ozmózisvízből készített limonádé lényegesen intenzívebb, finomabb ízű.

 

Patakvizen felnőtt hölgy véleménye:

Egy idős hölgy, amikor megkóstolta az ozmózisvizet, felkiáltott, hogy „Ez patakvíz!”. Kiderült, hogy kiskorában egy nagyon tiszta patak partján éltek és patakvizet ittak.

A csapvíz:

A VITUKI-ban (VÍZGAZDÁLKODÁSI TUDOMÁNYOS KUTATÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG) dolgozók egyszer megvizsgálták, hogy valójában mi van a csapvízben és megfogadták, hogy soha többé, semmilyen formában nem juttatják a szervezetükbe!

A víz klórozása a világ minden országában alkalmazott gyakorlat. Vitathatatlan tény, ez rengeteg ember életét mentette meg veszélyes fertőző betegségtől (pl. kolera, tífusz, stb.). Viszont az is tény, hogy a klórozásból származó klór is károsítja az egészséget, bár „hivatalosan” a vezetékes vízben jelenlévő klór koncentrációja nem káros az egészséges ember számára. Itt jegyzendő meg, hogy borzasztóan káros anyagokról azt állítani, hogy kis mértekben nem káros felelőtlenség. Gondoljunk a Széna tér levegőjére: mostanában - köszönhetően a katalizátoros autók megjelenésének – a szennyezettsége az egészségügyi határértékek alatti. Feltehetjük azonban a jogos kérdést, hogy aki 10 évig (már ha megéli), a Szénatér levegőjét szívja, annak nem káros-e ez a levegő? (Sajnálatos módon az egészségügyi határértékeket az egyes mérgező anyagokra határozzák meg, nem azok együttes hatására, illetve vegyületeikre - például klór származékok: klórozott szénhidrogének, klórozott metán származékok, melyek rákkeltők!)

Akik asztmatikus, allergiás megbetegedésekben szenvednek, a klór kis koncentrációja is jelentősen rontja a közérzetüket. Legveszélyesebb, hogy a klór kémiai reakcióba lép a vízben lévő szerves anyagokkal, ennek következtében trihalogén vegyületek keletkeznek. Tudományos kísérletek folyamán bizonyítást nyert, hogy ezek laboratóriumi állatoknál rákkeltő hatásúak.

Amerikai tudósok, egy ismert kutató, Robert Morris vezetésével komoly kutatást végeztek a vezetékes vízben lévő klór emberi szervezetre gyakorolt hatásáról. Munkájuk szoros kapcsolatot tárt fel a klóros vízfogyasztás és a belső szervek rákos megbetegedései között. Azok, akik 40 évig klóros vizet ittak, vagy abból készítették ételeiket, italaikat, 70 %-kal nagyobb eséllyel betegszenek meg rákban, mint azok, akik klórmentes vizet használtak. (2006-ban Magyarországon minden 60 emberből egy rákos lett!!!)

Döbbenetes tény, hogy a dohányzás esetén is ugyanilyen százalékos az esélyarány a dohányzó és nemdohányzó ember rákos megbetegedésére. (Egy pohár klóros víz = egy cigaretta elszívása!?) (Megjegyzendő, hogy a víz forralásával leginkább „besűrítjük” a vizet, ilyenkor elsősorban a víz (H2O) távozik belőle. A baktériumokat és a vírusok egy részét, - amit a sok klór nem ölt meg - azért elpusztíthatjuk a forralással.)

Nem kizárt, hogy a csapvízben adalékanyagként megtalálható klór az egyik legveszélyesebb vegyszer, melyet az ember elfogyaszt. Kutatók kimutatták, hogy a klór kölcsönhatásba lép a csapvízben található szerves anyagokkal, és ez által klórral telített szénhidrogének jönnek létre, melyek hozzájárulhatnak olyan alattomos betegségek kialakulásához, mint például a verőerek elmeszesedése, a szívroham, szélütés és a rák.

„Beszereztem egy klórtesztelő készletet, mellyel a csapvizemet szoktam ellenőrizni. Időnként magasabb értéket mérek, mint amennyi az úszómedencémben megengedett klórszint. Lehet, hogy a csapvíz fogyasztható, de vigyázat: úszni tilos benne!” (Dr. Clifford C. Dennison) (A szerző nem Magyarországon él. A szerk.)
„A daganat kockázata 93%-kal magasabb a népesség azon tagjai között, akik klórozott ivóvizet isznak, illetve abból főznek, mint azok között, akiknek a vizük nem tartalmaz klórt” - U.S. Council of Environmental Quality

(Megjegyzés: A forralással leginkább a víz (H2O) távozik, így a víz méreganyag koncentrációja növekszik!)

„A legtöbb ember -amíg egészséges- nem törődik igazán azzal, hogy mit tartalmaznak ételei, italai. A vízzel kapcsolatban is a fejeket kell megtisztítanunk először. Tiszta vízre mindenkinek szüksége van, s a csapvíz emberi fogyasztásra nem alkalmas! Sokan állítják, hogy bizonyos vizek tele vannak ásványokkal, de nem mindegy, hogy milyenekkel (szervetlen vagy szerves)?! A csapvízben található élettelen (szervetlen) anyagok elősegítik a vese-és epekő kialakulását, lerakódnak az artériákban.” (Vegetáriánus Hírlevél 25. szám, 1999. április)

Gyógyszermaradványok az ivóvízben:

Írta: Jens Trautwein (részletek "A víz életelixír" füzetből).
(Az írásban szereplő konkrétumok Németországra vonatkoznak.)

Tudta Ön, hogy a német ivóvizet átlagosan már 7 ember itta meg Önt megelőzően?
Tudta Ön, hogy a gyógyszerek nem szívódnak fel teljesen, hanem nagy részben újra kimosódnak a a szervezetből?
Tudta Ön, hogy ezek az anyagok a szennyvízen és a víztisztító rendszereken keresztül átjutva újra a csapvízbe, az úgynevezett ivóvízbe kerülnek?

Nem feltétlen új hírek ezek Önnek, mert időről időre felbukkannak ehhez hasonló hírek a médiákban, hogy aztán hamarosan újra feledésbe merüljenek. De - ahhoz hogy elfelejthessük, az ivóvíz témája túl életbevágó!

Az úgynevezett ivóvízben lévő gyógyszermaradványokat, hormonokat és méreganyagokat naponta bejuttatjuk szervezetünkbe, s nemcsak akkor, amikor csapvizet iszunk, hanem teánkkal, kávénkkal, levesünkkel, a vízben kifőtt tésztával, rizzsel, vagy bármely más étellel, melyet víz hozzáadásával készítettünk. Ezek a mérgek, legyenek bár csekély koncentrációban jelen a vízben, hatást fejtenek ki a finom, érzékeny emberi szervezetben.

Terméketlenség a csapvíz miatt:

Maga az a tény, hogy a fogamzásgátlókban lévő ösztrogéneket a szervezet kiválasztja és így a hormonokat, melyek a fent említett módon az ivóvízbe újra bekerülnek, az egész népesség "issza", elég elrettentő. Ha gúnyosan fognánk fel a helyzetet, azt mondhatnánk, hogy a fogamzásgátlók hatásának megsokszorozásával állunk szemben: először is, a tabletta megzavarja a nő természetes szervi funkcióit és megakadályozza a terhességet, másodsorban pedig az ivóvízből a férfi szervezetébe jutva annak elnőiesedését idézi elő, amely terméketlenségéhez vezet.

A Süddeutsche Zeitung német lap a következőt írja "Gyógyszertár a csapban" című cikkében:

"(...) a hormonokhoz hasonló anyagokkal végzett vizsgálatok tapasztalatai azt mutatják, hogy a gyógyszerek bizonyítható hatást fejtenek ki a kezelés során felírt töménységük alatt is, tehát hígabb koncentrációban. Ebből adódóan, bár a vízben található ösztrogén jellegű anyagok nem egyenértékűek a fogamzásgátló tabletta teljes hatásával, mégis ahhoz vezetnek, hogy a hím halak nőstényivé válnak, míg más állatoknál egyéb szaporodási problémát okoznak."

További elrettentő példáról is olvashatunk:

"(…)a berlini csatornavízben extrém magas koncentrációban röntgen-kontrasztanyagokat találtak a kutatók. Időközben a csatornavízben talált gyógyszerek listája egyre csak bővül: bétablokkerek, fájdalomcsillapítók, nyugtatók, antibiotikumok, rák, asztma, epilepszia, és reuma ellenes szerek, stb… A vízben feltárt szerek listája legjobban egy alapos gyógyszertári listához hasonlít.
Hessen németországi tartomány környezetvédelmi hivatalának egyik szakembere, Georg Berthold, az elmúlt 2 évben 77 talajvízgyűjtő mérőállomást vizsgált meg, melyek a Rajna-Majna vidéke ivóvízellátásának forrásai. Kevesebb, mint a próbák egyharmadát találta gyógyszer¬maradványoktól mentesnek, majdnem 40 %-ukban nyomokban, míg 30 %-ukban egyértelmű gyógyszerszennyezést fedezett fel. A legtöbbet a koleszterincsökkentő szerekből mutatott ki, de a vízpróbák jóval több mint a felében fájdalomcsillapítókat is kimutatott.
Bertold kutatásának eredményeit így foglalta össze: "Az antibiotikumok jelenléte a felszíni vizekben nem kivételes jelenség, hanem az általános állapot."

Mottó: Az angliai fűnek a gyomra a talaj, amiből a rá hulló csapadékvíz (miminimális oldott anyag tartalom, jó oldóképesség!!!) valóban el tudja juttatni a talajban lévő finomságokat a növénybe. Ezt gyakran teszi, hiszen mindennaposak az esők, ezért „300 éves az angol fű”!

Tehát Mi is igyunk tiszta vizet!

Készítette: OpenCart Magyarország
Tiszta Csapvíz Webáruház © 2024